Nationaal Landschap Zuid-Limburg from STRIJCKERS&BAADJOU on Vimeo.

(Bew)OnderbankenBewonderbanken is de website van de Toeristische ondernemers in Onderbanken met allerlei informatie voor de toerist en recreant.


Ga naar de website >>

Rodebach-Rode Beek


Wij nodigen u uit voor een ontdekkingstocht door het Natuur- en Landschaftspark Rodebach–Roode Beek! Met een groot grensoverschrijdend initiatief hebben de gemeenten Onderbanken en Gangelt samen met partners een natuurpark ontworpen waarin natuur én mensen aan hun trekken kunnen komenGa naar de website >>

Waterschap Roer en Overmaas


Waterschap Roer en Overmaas zorgt voor droge voeten, schoon en voldoende water! De naam “waterschap” zegt alles over ons werk: we houden ons bezig met het water in de beken, meren, vennen en bronnetjes en het ondiepe grondwater in het land van de Maas en de Roer: het zuidelijke deel van de provincie Limburg (Eijsden, Maastricht tot en met Roermond).


Ga naar de website >>

Natuurmonumenten


Dit is het grootste aaneengesloten bosgebied in Zuid-Limburg. Het ligt op de helling van een beekdal en gaat geleidelijk over in de vochtige graslanden langs de beek. Op sommige plaatsen komt kwelwater aan de oppervlakte door twee dikke ondoorlaatbare kleilagen in de bodem. Het bos wordt plaatselijk onderbroken door landbouwpercelen en groeven die zijn ontstaan door de afgraving van klei.

Ga naar de website >>

Gemeente Onderbanken


Wandelend, fietsend of te paard door het grensoverschrijdende Natuurpark Roode Beek/Rodebach, een vluchtige blik vanuit de lucht in een zweefvliegtuig, even terug naar vroeger in Nonke Buusjke, sightseeing langs de vele monumentale panden en hoeves. In Onderbanken is het voor de natuurliefhebber goed toeven. De grote diversiteit biedt voor elk wat wils.


Ga naar de website >>

VVV Zuid-limburg


Zuid-Limburg is een waar paradijs voor de fietsliefhebber! Naast het wisselende landschap, de mooie natuur, de lieftalige dorpjes en de gezellige steden is fietsen in Nederlands zuidelijkste provincie puur genieten! Geniet in het heuvelachtige Zuid-Limburg van de prachtige panorama’s en geniet onderweg van een terrasbezoekje in een van de talrijke, schilderachtige dorpjes.

Ga naar de website >>

IVN


IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Het werk van IVN'ers (vrijwilligers en beroepskrachten) leidt tot een breed scala aan activiteiten, diensten en producten. Vaak in samenwerking met partners die ook actief zijn op het gebied van natuur- en milieueducatie en communicatie.


Ga naar de website >>

Spiegelroute Onderbanken


De gemeente Onderbanken kent een relatief groot aantal kunstenaars die binnen en buiten de (gemeente) grenzen exposeren. In 2008 is besloten, met steun van VVV Zuid Limburg en de gemeente Onderbanken om elke eerste zondag van de even maanden (6 keer per jaar) van 13:00 tot 17:00 uur de eigen ateliers te openen onder de naam Spiegelr