chiptuning

Chip Tuning is het modificeren of wijzigen van een uitwisbare geprogrammeerde lees alleen geheugenchip in het elektronische besturingssysteem van een voertuig, boot, vliegtuig of een andere machine om betere prestaties te bereiken, of het nu beter is, of een betere uitlaat van de voeding, of verhoogde brandstofefficiëntie. Er kan een digitaal besturingssysteem worden afgestemd op het opnemen of uitsluiten van bepaalde bedieningselementen op basis van vooraf bepaalde criteria, zoals brandstofefficiëntie, maximaal emissieniveau, rijvermogen en betrouwbaarheid. In feite kan elke willekeurige gekozen bediening op elk gewenst moment tijdens het afstemmingsproces worden toegevoegd of verwijderd, waarmee de gebruiker de prestaties van het volledige systeem kan verfijnen.

Het afstemmen van de elektronica van een auto of boot omvat meestal drie primaire categorieën: brandstofinspuiting, ontstekingstiming en inactieve snelheidsregeling. Doorgaans zal chiptuning om het verwijderen van een of meer onderdelen om specifieke gebieden van het totale systeem te verbeteren. Veel verwijderde delen zijn de distributieriem, de timingpoelie en de oliepomp. De reden voor deze specifieke stukken die in een specifieke volgorde wordt gewijzigd of toegevoegd, is meestal gebaseerd op hoe ze de motor op een bepaald punt in de werking van het voertuig kunnen uitvoeren, waar ze zich bevinden en hoe ze de chemische make-up van de chemische make-up van de

Hoe een auto afstemmen?

Er zijn veel manieren om chip-tuning uit te voeren, maar sommige van de meest populaire methoden omvatten snijden, boren en trimmen. Met chip-tuning is het het beste om te beginnen met een volledige revisie van uw elektronische motorkoppelingssysteem in plaats van alleen bepaalde componenten uit te schakelen. Dit komt omdat deze componenten meestal het meest kritisch zijn voor de algehele prestaties van uw voertuigen en zijn meestal gemaakt van gevoelige materialen die veel sneller breken of slijten dan andere materialen. Deze onderdelen moeten daarom zorgvuldig worden vervangen om ervoor te zorgen dat uw voertuig op de juiste manier blijft werken.

Zorg er bij het uitvoeren van chip-tuning de juiste timing van uw motor bij de hand.

Als u de timing aan een reeds bestaande motor toevoegt of toevoegt, is het het beste om iemand te vinden die gekwalificeerd is om dat te doen, evenals toegang tot de juiste hulpmiddelen om de wijzigingen te bereiken. Enkele voorbeelden van timing die wordt gewijzigd, hebben betrekking op het openen en sluiten van de distributieriem, waarbij de timingpoelie wordt aangepast en de timingringen schakelen. Het is ook gebruikelijk dat het afstemming van de timingpoelie aan beide zijden verandert in plaats van deze te draaien met de klok mee of tegen de klok in, waardoor de druk die wordt vrijgegeven door het pneumatische systeem.

Er zijn verschillende methoden die worden gebruikt om chips voor elektronische besturing te ontwerpen en elke methode heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om handmatig hun motoren te chippen, terwijl anderen kiezen voor een meer automatische elektronische tuner die specifiek voor hun motor is ontworpen. De mechanische methode wordt vaak gezien als minder nauwkeurig, omdat het niet zoveel fijne details vereist, zoals een automatische elektronische tuner. Voor degenen die op zoek zijn naar precieze resultaten, is dit meestal de beste optie. Als u echter niet erg technisch onderlegd bent, is de handmatige chipafstemming echter de beste optie.

Als u geïnteresseerd bent in extra lading in uw motor, kunt u uw motor afstemmen, u kunt extra paardenkracht bieden zonder extra geld uit te geven op tune-ups. Extra belasting kan afkomstig zijn van extra delen zoals een radiator. Met een hoogwaardige chip kunt u extra paardenkosten bereiken en extra kosten voorkomen.

Klik hier voor meer informatiehttps://www.chipperformance.nl/